Pod Vitrancem – pot št. 20

(6.7.2008)

Kje parkirati v Kranjski gori, ni potrebno razlagati. Kdor želi narediti slabi dve uri dolg izlet jo lahko mahne čez Kranjsko goro. V Turistično informacijskem centru je možno kupiti karto Kranjske gore, ki ima vrisane pohodne ter kolesarske poti, kar nam močno olajša raziskovanje teh krajev.

Na "zaprti" poti...

Na "zaprti" poti

Naša pot pa vodi proti hotelu Lek, ob katerem je zanimivo igrišče za otroke ter naprej proti Jasni. Ko se desno odcepi markirana pot, ji sledimo. Nad Pišnico se odcepi desno markirana steza proti Mali Pišnici. Poleg je oznaka, da je pot nevarna ter zato zaprta. Pa brez strahu.

Mala Pišnica

Mala Pišnica

Nad spodnjim delom doline Male Pišnice štrikamo navzgor, občasno se odpirajo razgledi navzdol. Le malo za tistim, ko prečkamo nekakšno sedelce, se poti ločita. Levo je le nekaj metrov do razgledišča, kjer pot preide v dolgo prečko po pobočjih nad Malo Pišnico. Od tu dalje je pot precej podrta in zato nevarna.

Jasna

Jasna

Pot št. 20 pa zavije desno, kar kaže tudi tablica. Sedaj ni več križišč, pot ni težka, čeprav je mestoma izpostavljena in je na otroke potrebno popaziti. Odpirajo se razgledi na Jasno in Kranjsko goro. Če bi se tukaj odpravil kakšen samohodec, naj omenim, da tik pred meliščem zavije levo navzgor jasno vidna lovska pot, ki menda pripelje na Vitranca.

Pot št. 20

Pot št. 20

Pot nas odloži na smučišču tik nad zgornjo postajo Vitranca ena. Od tu je možno zaviti levo navzgor in se mimo zgornje postaje sedežnice Podkoren ob enosedežnici Vitranc 2 vzpeti proti vrhu Vitranca in naprej na Ciprnik. A to je že druga zgodba.

Če zmorejo ovce...

Če zmorejo ovce...

Ker so otroci utrujeni, je pot navzdol seveda potrebno skrajšati. Pa tudi nagrado za pridno hojo si nedvomno zaslužijo. In Besna Pehta bo ravno pravšnja, da ubije dve muhi na en mah.

Besna Pehta in Ajda

Besna Pehta in Ajda