Avtodomiranje

in ostale traparije

CRO WRC

Berem knjigo Samo jedna je mladost, hrvaškega avtorja, prijatelja Guštin Janka. Kako lahko nekomu, ki sem ga praktično samo dvakrat videl, rečem prijatelj? Včasih je to dovolj! Z nekom se lahko družiš 100x, a je še vedno le znanec. Zakaj tako, lepo opisuje prav ta knjiga. Na preprost način, kot ljudje v tistih koncih so. In s še kar nekaj pozitivnih pridevnikov bi lahko opisal njihove karakterje, vrednote, način razmišljanja in, ja, življenja.

To je spisal naš boksar in chef

Povsem slučajno nas je obisk rallya za Svetovno prvenstvo leta 2021 ob približno 6. uri zjutraj ‘odložil’ na njihovem travniku.

Med njivami 2021

Pred prvo zidanco 2021

Nekoliko s strahom smo vprašali prvoprišlega, če lahko tam parkiramo in spremljamo dirko, dve leti kasneje smo se ob srečanju objemali. Sprejeli so nas takrat kot svoje, dva dni gostili, ponudili prenočišče v ‘totalnem’ mlinu za naslednja leta; … bilo je i piti i jesti, bilo je muzike i veselja! Skratka, bili smo navdušeni in prepričani, da ne bi moglo biti bolje. Zmota! Bilo je že leto dni kasneje, in ko smo se domov vrnili z enakim prepričanjem…, spet zmota.

Pred drugo zidanco 2021 (Vina Ferko)

Pr Hobitih 2022 (in 2023)

Tako pa je malenco naslikal Zlatko Guštin. Predvidevam, da je za ta pogled, moral stati v Sloveniji.

Dobro jutro 2023

Ata Guštin guštira:

Lani smo jih povabili na žlikrofe, letos ‘le’ na acWiRkawCa

Njam, njam

Dober večer 2023

Z muziko:

Dobrodelna akcija 2023 (repriza 2022 😉 )

Pred zidanco 2023

Še (naš) zadnji ‘brzinc’ 2023

Vivodinci moji dragi ostanite taki še naprej! Vam knjige ni treba prebrati, vi ste jo ustvarili. Knjiga opisuje, kaj in kako je ustvarjalo vas, da ste taki kot ste. Prebrati bi jo morali ljudje iz drugačnih okolij, ljudje, ki sta jim sodelovanje in med-soseska pomoč tuja. Da o gostoljubju sploh ne govorimo! Ta knjiga je sicer dokument neke preteklosti, a je hkrati lahko tudi učbenik in recimo ‘guide book’ nekomu, ki bi želel vrednote tistega časa obujati v sedanjost.

Zraven smo pa še WRC gledali!

Erika pasluš Kale 🙂 .

ISKRENO UPAMO, DA ŠE KDAJ NA VIVODINI!

Zgornje sem napisal preden sem v knjigi prišel do tega: ,,…tako da su Vivodinu stoljećima izbjegavali svi koji su dolazili sa zlim namjerima, a svi koji su došli dobrom voljom i radošću u srcu uvijek su bili lijepo primljeni i pogošćeni vrlo ljubazno te im je Vivodina ostala u lijepom sjećanju…”

Vse povedano!

Categories
Izleti, Neuvrščeni, Šport