Avtodomiranje

in ostale traparije

Razne police

(se dopolnjuje)

Polica za steklenice

Ne vem sicer kam so si Knausarji zamislili, da bom postavil sok, pa vodo, pa kis in olje…, jest sm si pač po svoje.

Iz omare pod lijakom sem odstranil zgornjo polico, zacahnal obline (različni Fi-ji), jih z ubodno žago izrezal in s finim brusnim papirjem še malo pomasiral. Na spodnjo polico sem preprosto pritrdil nosilec steklenic, tetrapakov itd. iz enga starga hladilnika.

Prednji nosilček zgornje police je bilo še treba 5cm prestaviti, pa vse skupaj nazaj not.  Dela!

 

Polička nad vrati

Prostor nad vrati se mi je vedno zdel neizkoriščen pa se nekako nisem znal odločiti, kako ga vsaj malo ponucat. Leone je to spedenal bolj elegantno, jest pa bolj preprosto 😉 . V Ikeji prodajajo ene take plexi predalčke/poličke. Eno sem kupil in privil nad vrata. Za brzinsko odlaganje drobnarij pride čist prav. Leone me seveda premaga tudi v fotografiranju 🙂 .

 

Polica v kopalnici

Tudi ta je iste ‘znamke’ kot zgornja, le dimenzije se razlikujejo. Zgornja ima tudi že luknje za montažo, tukaj pa je bilo treba še vrtati. Men se zdi, da je za plexi bolje uporabljati svedre za les (plexi se rad mal stopi, al pa poči). Nisem glih stručko za ta material, tako da morda pišem traparije 😮 . V glavnem: počilo ni nič. Vijačenje na steno ni bilo problematično, prosti vogal pa sem ‘obesil’ na Alu palico. S spodnje strani sem vanjo vrezal navoj, z zgornje pa uporabil dvostranski samorezni vijak (recimo, da se mu tako reče). V Alu sem zvrtal luknjico in vanjo privil vijak. Kar ga je gledalo ven, ga pa zdaj ‘gleda’ v stropno oblogo. Nosilnost take police je seveda omejena. Mi jo uporabljamo za brisače.

 

Police v omari (s ‘protipadno’ 🙂 zaščito)

Najprej mi je en tišlar iz vezane plošče izrezal police, na sprednji rob zalepil malo enga vertikalnega zaključka in polakiral. To sem potem s klasičnimi ‘avtodomarskimi’ PVC kotniki pritrdil v omare (tud v Udijeve…… sva jih 😉 ). V nekaterih omarcah original teh polic ni bilo (šparajo Nemčki). V omarici, ki je na spodnjih slikah, sem polico montiral malo višje, ker je zgornji predel namenjen šalicam in kozarcem, spodnji pa kakim zadevam v bolj ‘visokorasli’ embalaži. Ker pa je kljub tistemu vertikalnemu zaključku, s police včasih kaj padlo, sem dodal še okroglo elastiko, ki te proste pade preprečuje, ročne manipulacije z vsebino pa ne ovira. Pritrditev dokaj enostavna: kniping z vgreznjeno glavo, ustrezna podložka, pa elastiko (z abčutkam) zatisnit spodaj.

Categories
Dejvlavnica