Avtodomiranje

in ostale traparije

Primorski konvoj – PK

Tistim, ki niste člani ali bralci spletnega foruma caravaning.si, morda ni najbolj jasno, kaj za en zlodi bi to znal biti. Ni komplicirano 🙂 . PK je bil v začetku primorska ‘sekcija’ članov tega foruma, zdaj pa je že nekoliko več kot to: dobrodošli so vsi primorski ljubitelji karavaninga, imamo pa tudi člane z Lublane, Gorenjske (ni članarine, a ne 🙂 ) in zamejstva. Ker je to vse skupaj ena fajn škvadra družabnih ljudi, se seveda tudi družimo. Tokrat smo za spomladansko srečanje izbrali idrijski konec, s poudarkom na Idrijski Beli. Naj kar v štartu poudarim: ker gre za krajinski park , je tako kampiranje, kot prenočevanje, prepovedano! Zategadelj smo za srečanje pridobili dovoljenje s strani Občine Idrija. Tako Služba za urejanje prostora in varstvo okolja, kot župan sam, so nam šli na roko ter nam poleg dovoljenja dali še dvodneve karte, ki se sicer plačujejo kot nadomestilo za vstop motornih vozil v krajinski park. Ker so bili udeleženci srečanja nad tako gesto več kot navdušeni, je bila ideja o ‘povračilnih ukrepih’ v hipu odobrena. Po 10 evropskih na avtodom smo namenili v dobrodelne namene; nekomu (ali družini), ki je teh sredstev potreben. Tudi če idrijska občina kao ‘kar dobro pelje’, bomo prejemnika zlahka našli. Donacija direkt; ne prek kake organizacije, jasno!

Skratka, nabirat smo se začeli v petek 14.6. pod večer. Nabirat smo se ga tudi začeli v petek 14.6. pod večer.

Ker pa se tega na prazen želodec ne dela,

je violina zapela: 

Sviraj Đoni

Sviraj Đoni

Raj na zemlji

Raj na Zemlji

Rajnenc na Zemlji

Rajnenc na Zemlji

Pali svetlo

Pali svetlo

)

Težka je gasilska, a ne Drago 🙂

 
Pravijo, da je na fotografijah pomembno ozadje. No, na tej vsekakor ne 🙂 :
Bo jutri malca, bo

Bo jutri malca, bo

In tako do jutri

Smo dočakali...

Jutri

...jutri

 

Ker pa je poleg nočnega čuvanja narave tudi fizkultura pomemben del naših srečanj, smo seveda ven potegnili balinčke. In kopalke. In škulje.       Popoldan! Že dopoldan pa bičiklete in pohodno obutev. Dva gamsa sta se malo pred ostalimi zapodila na Vojsko. Videla sta Vojsko. Mislim videla sta napis Vojsko na enem izmed kažipotov 🙂 .  Se malo hecam. Sta bila kar pridna in odbrcala precej več kot ostali; ki smo se odpravili (peš ali s kolesi) po dolini Belce do klavž, nekateri tudi do drugih klavž, nekateri kolesarji pa še naprej preko Krekovša v dolino Idrijce in nazaj dol v Belo. Ker zaradi pomanjkanja kisika na ekstremnih nadmorskih višinah nismo mogli slikat 🙂 , lepim ene klavže z net-a:

Lepe, a?

Lepe, a?

Gorski cilj Krekovše

Gorski cilj Krekovše

 

Ker mora biti vodič prepričan, da ni nihče zaostal, sem gor seveda prisopihal kot zadnji 🙂 . Ker je na Krekovšu lovska koča in ker so bili tam lovci in ker nama je z Murkom zmanjkalo vode, sva bila deležna še mal ‘žegnane’. Vrhunske! Dol je potem šlo na gravitacijo.

Večinsko parkirišče

Večinsko parkirišče

V 165 je težko brez pomoči

V 16,5 je težko brez 'pomoči'

Tako pa je še lažje

Tako pa je že lažje

 

Preden nalepim naslednjo fotografijo moram povedati, da je ta družba zares težka! Pa kako ne bi ratal težak pri vseh teh dobrotah? Zvlečejo na kup domačih pijač, peciv, češenj, piškotov, zelenjave, suhomesnine, sirov…; pa zagotovo še česa…, poleg spodnje košare sadja. S čim je že bla pašta? 🙂 Res prosim, da mi ne zamerite, če sem na kak priboljšek pozabil!

Mix

Mix

 

Ma, smo rekli: “Včeraj smo šli spat danes, danes bomo šli pa jutri!” Komaj nam je uspelo. Če ne bi umil zob, mi ne bi 🙂 .

Zjutraj smo izdelali kost. Odpadni material pa zrezali in skrili med jajca.

Surovine

Surovine

Koh

Koh

 

Potem pa sem jih nekaj čez 20 spravil pod zemljo 😮 .

Sv. Barbara, Sv. Ahac ... in ostali

Sv. Barbara, Sv. Ahac ... in ostali

 

Simonu in njegovih 202 sem se režal…, a sekundo zatem izvedel zakaj imam na glavi čelado.

Kdor se drugemu v jami prvi smeje... Al kako že?

Kdor se drugemu v jami prvi smeje... Al kako že?

Tista gajba je imela 400kg

Ta gajba je imela 400kg 😮

Berkmandlc

Berkmandlc

Bratje le k soncu, toploti

Bratje le k soncu, toploti

K Škafarju na ene žlikrofe

K Škafarju na ene žlikrofe

Tekma

Tekma

 

Nekateri še malo po stojnicah, nekateri v Akvarij M, nekateri malo klekljarske dirke pogledat, nekateri več od tega in še kaj, nekateri pa s kolesi nazaj na ‘kraj zločina’. Tudi midva z Barbaro. Plac v Beli smo dobili lep in čist, za sabo pustili še lepejšega in čistejšega. Večino odpadkov tudi uspešno porazdelili po ustreznih zabojnikih.

 

 

Sam ta naš krajinski park gledam že ca. 45 let, zato mi je samoumeven. Ostalim se je zdel pa super. Bevanda z Belco (belcanda), jim je bila tudi všeč 🙂 . Nekateri so jo pili celo brez vina 🙂

Ja nič. Lep vikend je za nami, le vremena mi ni uspelo najboljšega zrihtat. Danes v Idriji je bilo prevroče 🙂 .

Še enkrat hvala vsem za vse!

Categories
Izleti