Avtodomiranje

in ostale traparije

Prisilno zapiranje strešnega okna RemiStar

Zakaj se je zgodilo? Pojma nimam. Okno se je le še odpiralo, zapirati pa se ni hotelo. Stikalo sploh ni reagiralo. Kot bi bilo povoženo stikalo končnega položaja.

Zapreti te lopute pa v resnici ni tako težko. Pravzaprav je simpl ko pasulj (ampak tudi za tega je treba vedet recept 😉 ). Pogruntal smo ga jasno šele doma 🙁 .

Gre za RemiStar z električnim pogonom, katere večalmanj vgrajujejo v Knause in žlahto.

Z nečim tankim in špičastim (izvijač, JNA nož J ipd.) odstraniš rešetko zračnika, ki je najbližja stikalu. Na slikci ga nisem ravno najbolje vtaknil. Idealno bi bilo na levem koncu rešetke, poleg okroglega pokrovčka.

Pritisneš plastični gumb, ki ima zgoraj vzmet (na njem piše >PS<) in okno se spusti. Če bi na tistem gumbu namesto >PS<, pisalo PRESS, bi mi morda prihranili nepotrebno razdiranje celega okvirja sredi Italije 🙁 .

Da pa okna med vožnjo ne bo odpiralo, ga je treba blokirati. Odstraniš (spet JNA) še plastični pokrovček poleg že odstranjene rešetke.

Naciljaš en šrauf z imbusom 6.

Ob sočasnem pritiskanju onega >PS< gumba navzgor, zavrtiš (z občutkom zategneš) imbus kontra uri do konca in spustiš gumb (če ne skoči lepo v zobke, ga pa malo potegneš navzdol).

Tako kot je v Italiji samo nehalo delat, je potem doma tut samo nazaj začelo?!? In še vedno dela.

Categories
Dejvlavnica